Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Rockwood lost weer nieuwe namen

Rockwood lost weer nieuwe namen

De affiche van Rockwood op 3 augustus geraakt stilaan compleet... Al 9 van de 11 bands zijn nu bekend. Gisteren werden er immers weer twee namen 'gelost', nl. 'Captain Kaiser' en 'Breakfast at Midnight'. En niet zo lang geleden werd ook al 'DeWolff' bekend gemaakt...

DeWolff is een jonge driekoppige band uit Nederland, bestaande uit een Hammondorgel, gitaar en drums. Ze creëren een explosieve mix van geëlektrificeerde zuidelijke bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Deze muzikanten behoren tot de meest energieke, door de wol geverfde en virtuoze in de scene, en ze spelen al samen sinds ze half zo oud zijn als ze nu zijn. Ondanks dat ze nog in hun midden twintig zijn, hebben ze al 9 studioalbums uitgebracht (waarvan 7 de Nederlandse Top 20 hebben bereikt), 3 live albums, 2 EP's en zelfs een album opgenomen met de Black Keys-producer Mark Neill.

Captain Kaiser - Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel.

Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar de Trix of De Roma, waar Captain Kaiser trouwens al mocht staan, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

Breakfast At Midnight is een tweedelig gevaar. Een geluid dat het best kan worden omschreven als schizofreen en energie om een leger mee op te bouwen. Eén gitaar/ één drum en veel waanzin. Luister met zorg, want zij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door hun muziek.

Alles weten en tickets bestellen van dit fantastische festival? Klik hier!