Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Project aan 'De Kroon' kan nog dit jaar (eindelijk) van start

Project aan 'De Kroon' kan nog dit jaar (eindelijk) van start

Ruim 17 jaar na de eerste plannen heeft het woon- en winkelproject 'De Kroon' (naast Tuincafé) nu dan eindelijk toch een vergunning op zak. De ontwikkelaars hopen nog dit jaar de werken te kunnen starten. Het stadsbestuur keurde eerder op de gemeenteraad nog de nieuwe rooilijn goed, en de verlegging van de servitude, en leverde nu dus ook een vergunning af voor de bouw van 63 appartementen en 5.000 m² aan winkelruimte. De oplevering van het project is voorzien tegen medio 2026.

Deze winkelruimte zal worden opgedeeld in vier eenheden waarbij er twee grote en twee kleine winkelruimtes zullen aangeboden worden. De gesprekken voor de invulling lopen nog. De ontwikkelaars zoeken hierbij naar een gezonde mix van horeca en retail. Dat de oorspronkelijk geplande vestiging van Albert Heijn hier niet komt, is ondertussen ook al wel geweten...

Onder het project komt een parkeerkelder van twee verdiepingen met ruim 200 parkeerplaatsen. Een deel hiervan zal bestemd zijn bestemd voor de bewoners. Het andere deel zouden publieke parkeerplaatsen worden, waarvoor de stad interesse toont. Blijkbaar lopen hieromtrent momenteel gesprekken.