Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Poëzieweek ingezet in De Adelberg

Poëzieweek ingezet in De Adelberg
Foto Jan Buyens

Curator Korneel Detailleur is één van de kunstenaars die exposeerde in Symphony in Yellow. Nu is hij verantwoordelijk voor de groepstentoonstelling van Natasja Mabesoone, Nienke Baeckelandt en Jill Vandorpe onder de noemer 'What are Words Words'. Hiermee zet De Adelberg een cyclus voort, waarbij kunstenaars telkens een nieuwe tentoonstelling samenstellen.

Dichter Anne Marijn Voorhorst werkt regelmatig samen met beeldend kunstenaars en schreef speciaal voor deze groepstentoonstelling enkele gedichten die ze vandaag op Gedichtendag voordroeg (zie eentje onderaan). Anne Marijn roept met haar poëzie graag alledaagse, bovennatuurlijke en artificiële ruimtes en sferen op. 

Mille Vermeulen schreef voor Gedichtendag het gedicht Woorden. Bij het binnenkomen in de foyer kan je tussen en langs haar woorden en poëzie wandelen.

What Are Words Worth?

De tentoonstelling What Are Words Worth? kan je bezoeken vanaf donderdag 25 januari t.e.m. zondag 25 februari 2024 tijdens de openingsuren van de balie.

Words to tell you what to do 
Words are working hard for you 
Eat your words but don't go hungry 
Words have always nearly hung me 

Is het funky kitschy popnummer Wordy Rappinghood van Tom Tom Club een banale oorworm of beschrijft de tekst juist de dualiteit van de betekenissen die we aan woorden toedragen? Woorden zijn niks of alles waard. Woorden zijn wezen, en geven elkaar betekenis. De glijdende semantiek van woorden lijkt slechts verankerd in de waarneming. 
 
Words are like a certain person 
Who can't say what they mean 
Don't mean what they say