Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Petitie om markt terug te halen naar marktplein

Petitie om markt terug te halen naar marktplein

Eigenlijk zegt de naam het zélf al... 'marktplein'... En al héél lang zijn er véél Lommelaars (én marktkramers én horecauitbaters) die de markt graag terug naar het Dorp zouden halen.

En één daarvan is Chrissy, uitbaatster van brasserie De Mert aan het Dorp. Zij is nu een petitie gestart om druk te zetten bij het stadsbestuur.

"Ondanks dat ik de wereld heb rondgereisd en op verschillende plekken heb gewoond en gewerkt, heeft Lommel altijd een bijzonder plekje in mijn hart gehad. De warmte, gezelligheid en schoonheid van deze stad hebben mij overtuigd om hier te blijven en mijn leven op te bouwen. Maar nu is het tijd om actie te ondernemen om deze stad 'bruisend' en gezellig te houden. Ik heb onlangs een initiatief gelanceerd om de marktplaats te verplaatsen van het Hertog Janplein naar het Dorpsplein... en ik heb al geweldige reacties ontvangen van jullie allemaal. En fijne reacties zijn welkom, maar deze worden liefst ook omgezet in daden... Véél moeten jullie niet doen, gewoon even naar Brasserie Stadhuis komen en jullie steun betuigen door jullie naam en handtekening te plaatsen onder de petitie. Laten we samenwerken om onze stad nog mooier te maken."

U kan deze petitie dus gaan tekenen in brasserie het Stadhuis tijdens de openingsuren...