Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Blauwe Meer en Parelstrand worden hoofdactiviteit voor Peter Gillis

Blauwe Meer en Parelstrand worden hoofdactiviteit voor Peter Gillis
Foto Jan Buyens

Na 37 jaar komt er definitief een einde aan het Peter Gillis-tijdperk op negen vakantieparken in Nederland. Een naam van de man die hem opvolgt noemt de multimiljonair nog niet. Zelf gaat hij zich met zijn familie richten op de drie overgebleven Belgische parken, waaronder dus ook Parelstrand en Blauwe Meer in onze stad. Dit laatste wordt door de man zelfs genoemd als nieuw hoofdkantoor van zijn 'imperium'... En dit ondanks alle problemen die ook dhr. Gillis hier heeft met het gerecht én het stadsbestuur.

Of de gesloten overeenkomst met de nieuwe eigenaar van Oostappen in Nederland ook gevolgen gaat hebben voor Parelstrand in onze stad, is onzeker. Zelf zegt hij hierover dat hij verwacht dat in de toekomst dit park weer toeristisch wordt. Het huidige contract met Fedasil loopt er tot medio 2025.

"Volgende week worden de nieuwe naam en het logo gelanceerd”, klinkt het bij Peter Gillis. “Voortaan spelen we een thuismatch. Ik ben trots op mijn Belgische parken en kijk er naar uit om ze verder uit te bouwen. Ook het hoofdkantoor verhuist naar België en komt normaal gezien op Blauwe Meer te liggen.”