Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Overname bij AGC Hemelaers Glas

Overname bij AGC Hemelaers Glas

Vanochtend beleefden de bedienden van AGC Hemelaers Glas op de Balendijk een 'iets mindere' dag. Zij werden immers collectief ontslagen wegens een overname. De arbeiders (24) mogen blijkbaar allemaal wél in dienst blijven.
Volgens onze bronnen zou het gaan om 9 bedienden die ontslagen werden.

Bij navraag zou het gaan om een overname door SprimoInstall uit Sprimont in Wallonië.

UPDATE (bron - De Tijd): De Japanse glasreus AGC heeft zijn Lommelse dochter verkocht aan het snel groeiende Luikse SprimoInstall. Dat maakten beide bedrijven vandaag officieel bekend.

AGC Hemelaers is gespecialiseerd in de productie, de installatie en de aftersales van vlakglas. Vooral de voor de glasindustrie strategische ligging in het grensgebied van België en Nederland was voor de Japanse reus AGC in 2017 de aanleiding om het bedrijf te kopen.

Maar AGC heeft zich teruggeplooid op zijn kernactiviteiten en zette de Lommelse dochter in de etalage. Volgens AGC Glass Europe-woordvoerder Niels Schreuder waren de verliezen van de voorbije jaren geen aanleiding om de fabriek na zes jaar af te stoten. 'Die verliezen zijn kenmerkend voor de voorbije jaren in de hele sector.'

De nieuwe eigenaar is de Luikse Sprimo Group, die al bijna anderhalve eeuw vlakglas produceert. In 2020 werd de dochter SprimoInstall opgericht, die zich niet met de productie maar met de installatie en aftersales van het glas bezighoudt. Door de overnames van Saint-Gobain Glass Solutions Boermans Construct en Lerobel is SprimoInstall snel gegroeid tot 50 werknemers, die in Hasselt en Sprimont actief zijn. De voormalige Lommelse fabriek van AGC wordt daar nu bijgevoegd.