Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Opnieuw uitbreiding voor 3T Beton

Opnieuw uitbreiding voor 3T Beton
Foto Made In Limburg - 3T Beton


3T Beton uit Lommel heeft een hectare industriegrond bijgekocht om de business uit te breiden. Er worden nieuwe installaties op gebouwd zodat de groei kan verdergezet worden, aldus het duo Pat Spooren en Serge Meulemans.

Het waren twee bevriende Kempenzonen die in 2011 uit het niets zijn gestart met een betoncentrale. Serge Meulemans (43) uit Arendonk en Pat Spooren (43) vonden hiervoor een locatie in Lommel, waar sindsdien hun business groeiend en bloeiend is. 3T Beton maakt vooral bouwelementen in beton, zoals trappen, balkons en gevels. Het bedrijf haalt vandaag een omzet van 7 miljoen en telt 41 werknemers.

Om de toenemende orders de baas te kunnen, bouwden Serge en Pat in de zomer van vorig jaar een gloednieuwe en hypermoderne betoncentrale in het Kristalpark in Lommel. Vandaag, amper een jaar later, plannen ze alweer een nieuwe uitbreiding. Daarvoor hebben ze vlak naast hun huidige bedrijfsterrein een hectare industriegrond bijgekocht. Bedoeling is om de vernieuwde bedrijfssite tegen eind dit jaar klaar te hebben: een bijkomende investering van maar liefst een miljoen euro.

De extra capaciteit moet ervoor zorgen dat klanten in heel het land kunnen bediend worden. En daar zijn enkele 'grote namen' bij. "Zelfs in het koninklijk paleis staat een betonnen prefabtrap die op maat gemaakt is in onze betoncentrale”, besluit Pat fier.

Bron: Made In Limburg