Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Openluchtvoorstelling Compagnie Dyptik

Openluchtvoorstelling Compagnie Dyptik

De Adelberg blikt terug op een mooi en feestelijk cultuurseizoen waarin het 30-jarig bestaan van het Lommelse cultuurcentrum gevierd werd. Als kers op de taart staat er op zondag 9 juni een meeslepende en overweldigende seizoensafsluiter op het programma.

Acht dansers van Compagnie Dyptik knallen door het Burgemeesterspark in de openluchtvoorstelling Mirage (een feestdag), een fysieke dansvoorstelling met hiphop, traditionele dans en circus. De ideale afsluiter van het cultuurseizoen en een echte aanrader voor iedereen vanaf 8 jaar.

Dit seizoenslot is meteen het startschot van een mooie zomer boordevol activiteiten zoals LommelLeeft, Schatten van Vlieg, de Beiaard zomerconcerten en veel meer…  Ontdek de kalender via www.lommelleeft.be en www.uitinlommel.be.

Acht dansers knallen door de openbare ruimte in een meeslepende 360°-voorstelling, waarbij ze hun overweldigende energie overbrengen op het publiek. 

Choreografen Souhail Marchiche en Medhi Meghari lieten zich voor Mirage (een feestdag) inspireren door hun verblijf in het Balata vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Deze onwerkelijke, absurde en magische plek komt opnieuw tot leven in een fysieke dansvoorstelling, geïnspireerd door hiphop, traditionele dans en circus.  

Als publiek word je uitgenodigd om plaats te nemen in een grote openluchtcirkel. In deze ongewone setting vervagen de grenzen tussen het podium, het publiek en de dansers en ontstaat er een collectieve kracht.  Met hun ritmische, energieke en zelfs euforische bewegingen bekritiseren ze het onrecht.  

Een tafereel geïnspireerd op een zo gewelddadig verlangen dat de werkelijkheid overstijgt... als een luchtspiegeling. 

Tickets en info op de website van De Adelberg