Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

De Noord-Zuid móet vooruit!

De Noord-Zuid móet vooruit!
Foto Jens Veraa

Op zaterdag 20 april aanstaande verzamelen op initiatief van Focus Noord in de voormiddag heel wat bedrijfsleiders bij het afrittencomplex van Grote Heide (Pelt), met een missie om het belang van de Noord-Zuidverbinding voor Noord-Limburg in de kijker te zetten. Het is immers tijd om niet langer passief toe te kijken hoe medewerkers iedere dag kostbare tijd verliezen op deze verkeersader. 'Samen kunnen we verandering brengen!' is hun slogan. En vanaf 12.30 uur is ook het grote publiek, iedereen dus, uitgenodigd om aan dit bijzonder moment deel te nemen, met heel wat kinderanimatie én u kan ook vanaf 50 meter hoogte via de 'Sky Watch' een zicht krijgen op de regio!

Tijdens de voormiddag zullen er een reeks boeiende toespraken zijn van voorzitter van Focus Noord, Rob Lukkesen, Gouverneur Jos Lantmeeters en Vlaams minister van mobiliteit & openbare werken Lydia Peeters.

Na een netwerkreceptie, waar de Werkvennootschap Noord-Zuid toelichting geeft over de huidige stand van zaken en het toekomstige verloop, volgt de spectaculaire opening van onze 'Sky Watch', waarbij u vanaf 50 meter hoogte een adembenemend uitzicht heeft over de regio en haar uitdagingen. Aansluitend kan u genieten van een frietje met een heerlijke snack.

Vanaf 12.30 uur wordt het event dus opengesteld voor het grote publiek. Iedereen is dan welkom om deel te nemen aan de activiteiten, waarbij ook de kinderen zich vermaken met diverse animatie activiteiten. De 'Sky Watch' staat ook dan ter beschikking, zodat iedereen de problemen van onze regio vanuit een nieuw perspectief kan bekijken.