Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nomineer nu jouw kandidaat voor Kunstaanmoedigingsprijs 2024

Nomineer nu jouw kandidaat voor Kunstaanmoedigingsprijs 2024

Wie wint de Kunstaanmoedigingsprijs 2024? Welke Lommelse (semi)professionele artiest of organisatie verdient een duw in de rug om de volgende stappen te kunnen zetten in zijn, haar of hun carrière? Nog tot 1 mei heb jij de kans om jouw kandidaat te nomineren.

Stad Lommel hecht veel belang aan inspraak en advisering. Om dit te garanderen bestaat de Cultuurraad. Een overkoepelende raad van twee platformwerkingen: het verenigingsplatform en Forum Cultuur. Het verenigingsplatform focust zich op de erkende culturele verenigingen binnen het amateurcircuit. Individuele artiesten op semi- of professioneel niveau vinden hun gading bij Forum Cultuur.

Om het Lommelse culturele landschap te stimuleren en te belonen reikt de Cultuurraad in de oneven jaren de Cultuurprijs uit aan een persoon of vereniging binnen de amateurkunsten. In 2023 mocht Koor Het Daghet deze pluim op de hoed steken. In de even jaren reikt de Cultuurraad de Kunstaanmoedigingsprijs uit. Hiervoor komen (semi)professionele personen of organisaties in aanmerking die actief zijn binnen de kunstensector. De winnaar krijgt een kunstwerk van een Lommelse artiest en een artistiek traject op maat, begeleid door Forum Cultuur, om de volgende stappen te zetten in de carrière.

Wil jij iemand nomineren? Surf snel naar hier.

Meer info vind je op de website van CC De Adelberg.