Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

NLVK De Goudvink op zoek naar nieuwe leden

NLVK De Goudvink op zoek naar nieuwe leden

(met liefde voor de gevederde vrienden)

De Noord-Limburgse Vogelkundige Kring De Goudvink is een Lommelse vereniging waarvan de werking berust op twee pijlers. Enerzijds zijn er de kwekers van zang- en siervogels. De Goudvink biedt hen ondersteuning bij hun hobby in de vorm van het bestellen van ringen, de organisatie van en deelname aan tentoonstellingen,  informatie over vogelvoer, aandoeningen e.d.

De tweede pijler is die van de nestkastenwerking. Verspreid over twee gebieden (Blekerheide en Sahara) heeft de vereniging in Lommel zo’n 300 nestkastjes hangen. Die worden jaarlijks op maandagnamiddag gedurende een 3-tal maanden  gecontroleerd op de bouw van nesten, eitjes, jongen enz. Vooral de kool- en pimpelmees en de bonte vliegenvanger vinden graag in de kastjes een tijdelijk onderkomen, maar ook de gekraagde roodstaart, de boomkruiper en de boomklever worden jaarlijks gespot.

De gezelligheid en teamspirit worden erin gehouden door een jaarlijks clubfeest, een fietstocht en een uitstap naar een natuurgebied of een vogelkundig museum.

En nog maar onlangs vierde deze vereniging haar 70-jarig bestaan, zie hierover ons vorig artikel.

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober vindt in buurthuis De Kom (Lommel-Kolonie) het tweejaarlijkse clubkampioenschap plaats. Leden van De Goudvink en van de vogelkundige zustervereniging van Bergeijk stellen daar hun vogels tentoon en ‘strijden’ voor de titel van clubkampioen. Kom dan gerust eens een kijkje nemen…

Of beter nog: word lid van NLVK De Goudvink! Aarzel niet om bij interesse het secretariaat te contacteren via e-mail (d_schoofs@hotmail.com ) of telefoon (0476 86 61 58).