Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwjaarsreceptie bij Compagnie & Co

Nieuwjaarsreceptie bij Compagnie & Co
Foto Rina Loos

Vanavond was het zover... ondertussen is 2024 alweer een drietal weken ver, maar, zoals ze zeggen: zolang het nog januari is 'mag het nog'... En zo werd er vanavond dus nieuwjaar gevierd bij Compagnie & Co op het Michiel Jansplein.

Zij zijn een erkende vereniging waar armen het woord nemen en waar de kwetsbare mens centraal staat ongeacht zijn etniciteit, religie, status of geaardheid. Samen met de mensen die ze verenigen willen ze het lokaal en bovenlokaal beleid stimuleren om armoede en onrecht structureel aan te pakken. En omdat maatschappelijke kwetsbaarheid vaak samen gaat met eenzaamheid, willen zij ook een gezellige plek aanbieden waar mensen kunnen samenkomen, voor een babbel, een drankje en een hapje. De nadruk ligt op de ontmoeting tussen mensen.

In haar nieuwjaarsboodschap had drijvende kracht Paula het vooral over de vergelijking van haar organisatie met de 'kermis', en specifiek met de rollercoaster: "2023 was een rollercoaster, en hopelijk wordt 2024 een boottochtje", aldus Paula...