Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwe namen voor Bar Dada

Nieuwe namen voor Bar Dada

De muziekreeks Bar Dada staat voor prikkelende en uitdagende foyerconcerten. In een gezellige clubsetting ontdek je één keer per maand nieuwe muzikale parels of bekendere bands. Zonder vast te pinnen op één genre, wordt er verrassende muziek geprogrammeerd van voornamelijk Belgische makelij.  Onder andere The Radar Station, Kids With Buns, Lili Grace, Wolker, Jan Verstraeten, Mooneye, Koala Disco, JAKOMO, Echo Beatty, Johannes Is Zijn Naam... passeerden reeds de revue en in maart staat ook Ão nog op de kalender.

De reeks kondigt nu nieuwe namen aan voor april en mei '24. De jonge singer-songwriter ISE, onlangs uitgeroepen tot één van de drie laureaten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, en het Belgisch-Japanse Aili, best kept secret van de Belgische dance, maken het rijtje van clubconcerten dit seizoen compleet. 

ISE 

Donderdag 25 april ‘24 prijkt ISE op de affiche. De jonge singer-songwriter uit Bree valt op door haar unieke stem, authentieke nummers en oprechte emoties die je niet onberoerd laten.  Amper 18 jaar won ze al de Belgische muziekwedstrijd Sound Track en het internationale muziekconcours Imagine Music Experience, speelde ze op het podium van Pukkelpop en werd ze recent uitgeroepen tot één van de drie laureaten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Aili

Donderdag 23 mei ‘24 vervolledigt het Belgisch-Japanse Aili de Bar Dada-reeks van dit seizoen. Aili Maruyama en Orson Wouters zijn met hun speelse en eigenwijze electropop al enkele jaren het best kept secret van de Belgische dance. Hun grootste Belgische wapenfeit  Dansu prijkte wekenlang aan de top van de Radio 1 VOX lijst. Hun muziek krijgt lof van gerenommeerde publicaties als Rolling Stone en ook Amerikaanse smaak-makers-stations zoals KEXP en KCRW zijn fan van hun mix van ondergrondse elektronische geluiden en sprankelende pop. In februari bracht Aili hun langverwachte debuutalbum Nandakke? uit.

Tickets en meer info via de website van De Adelberg.