Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwe lokalen voor 65-jarige Roodkapjes

Nieuwe lokalen voor 65-jarige Roodkapjes

Vandaag was het dubbel feest bij de KSA De Lommelse Roodkapjes. Niet alleen vierden ze hun 65-jarig bestaan maar, mochten ze bovendien ook nog eens hun nieuwe lokalen openen. Iedereen was welkom om deze mijlpalen samen met hen te vieren.

Justine Vandermeer, hoofdleister, nam het woord en benadrukte hoe fier en dankbaar ze was deel te mogen uitmaken van deze mooie momenten, herinneringen voor het leven. Ze omschrijft de KSA als haar tweede thuis waar ze helemaal zichzelf kan zijn met allemaal vriendinnen.

Ook burgemeester Bob Nijs en schepen van jeugd Peter Vanderkrieken, beiden met een rijk gevuld jeugdverenigingsleven, namen even het woord en vertelden dat er niet zomaar geïnvesteerd wordt in een hoop bakstenen, maar in onze jeugd, onze toekomst. Ook met andere jeugdverenigingen zijn er volop gesprekken aan de gang en worden er plannen gemaakt. Ze namen ook van de gelegenheid gebruik om de plannen van de stad Lommel in verband met de bouw van het nieuwe jongerencentrum op de site Adelbergpark toe te lichten. Ook hier creëert men een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor jongeren zodat de jongeren de prominente plaats in onze stad krijgen die ze verdienen. Het wordt een plek waar altijd iemand klaarstaat, waar jongeren geïnspireerd, gestimuleerd en ondersteund worden.

Na het officiële openingsmoment waren er voor de leden allerlei activiteiten voorzien waar ook vriendjes en familieleden mochten aan deelnemen. Ook hadden ze gedacht aan wat lekkers voor iedereen. Voor het maken van de croques was het nog even improviseren want de nieuwe keuken wordt binnenkort pas geleverd.

Verder kon iedereen al wel een kijkje nemen in de nieuwe lokalen. Ze hadden een mooie fotocollage gemaakt van de start van de werken in september 2022 tot dit openingsmoment. Vanaf 29 juni tot september worden de lokalen verhuurd aan jeugdverenigingen die hier in Lommel op kamp komen, waar ze niet alleen zullen kunnen genieten van al het comfort van de nieuwe lokalen maar, ook alle andere faciliteiten en natuur die Lommel te beiden heeft. Kortom de ideale kampplaats!