Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuwe huisstijl voor Erfgoed Lommel

Nieuwe huisstijl voor Erfgoed Lommel
Foto Jan Buyens

Vanavond werd in het Raadhuis de nieuwe huisstijl voorgesteld die Erfgoed de komende jaren zal gaan hanteren. Bedoeling is om de twee locaties die er momentel zijn, nl. het Erfgoedhuis De Barrier en Archeohuis De Kolonie sterker met elkaar te verbinden, en om meer eenvormigheid te creëren tussen beide. Ook het toekomstige derde gebouw (de kerk van de Kolonie) zal in deze huisstijl betrokken worden.

Voor deze operatie werd Wendy Van Wanroij van Styline Design gevraagd om één huisstijl te ontwikkelen, dewelke ze vanavond met veel passie kwam uitleggen in het Raadhuis.

De strakke vorm stelt een pijl voor die naar links wijst, naar het verleden. in het geval de pijl naar boven verwijst is dit een verwijzing naar een 'huis', een verwijzing naar de namen van de twee locaties, nl. Archeohuis en Erfgoedhuis. In haar presentatie had Wendy het verder ook nog over het kleurgebruik, waarbij het gele een knipoog is naar het Saharazand, het roodkoper verwijst naar de koperteuten en het terrabruin is de kleur van de bodem waarin de sporen van een ver verleden verborgen liggen.

Kortom, een logo én een huisstijl waar over nagedacht werd... En waaromtrent Erfgoed bijzonder tevreden is. Schepen Karel Wieërs had het in zijn afsluitend woord ook nog over de verdere plannen met de kerk van de Kolonie, waar vorige week nog een bezoek werd gebracht met de architecten. "De situatie van de kerk is erger dan we gedacht hadden", aldus de schepen, "maar de architecten zien het zeker nog zitten". Half volgend jaar mogen we hier meer info over verwachten, aldus nog de schepen, wordt vervolgd dus!