Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Alweer een nieuwe glasfabriek in onze stad

Het Zwitserse familiebedrijf Glas Trösch gaat een nieuwe glasfabriek bouwen op Kristalpark, goed voor 300 directe banen en een investeringsbedrag van honderden miljoenen euro's. Specifiek gaat het om de oude terreinen van Philips en Emgo. De investering komt er kort nadat ook een Turkse glasgroep (Ciner) een nieuwe fabriek heeft aangekondigd. Dat project zal geen vlakglas maken, maar glazen en flessen (hol glas).

Glas Trösch wil een een ultramoderne fabriek bouwen voor de productie van vlakglas voor isolerende ramen en zonnepanelen. Er is al een omgevingsvergunning aangevraagd. Het is de bedoeling dat de bouw van de fabriek in 2024 van start gaat en dat de productie in de loop van 2025 zal beginnen. De nieuwe fabriek kan ruim 300.000 woningen per jaar van glas voorzien en creëert 300 directe en 1.000 indirecte banen, ook weer mooi meegenomen voor onze stad.

Glas Trösch is een Zwitsers familiebedrijf dat in 1905 werd opgericht en 6.000 werknemers telt in 70 vestigingen, verspreid over 13 landen. Trösch produceert een breed gamma aan glasproducten voor industriële en architecturale toepassingen. (Bron: De Tijd)

Visualisatie