Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuw programma CC De Adelberg nu online

Het ene seizoen loopt op zijn einde, het nieuwe kondigt zich alweer aan... Vanaf vandaag kan u het volledig nieuwe programma voor seizoen 2024-2025 bekijken. Reserveren kan nog niet, maar u kan alvast wel uw keuzes maken, afspreken met vrienden waar naartoe te gaan en uw agenda al invullen!

Dit nieuwe programma is alweer een mooie en boeiende mix geworden van vele genres, van theater en familietheater, over dans en muziek tot humor/cabaret en expo. Maar daarnaast ook alweer een stevig aanbod vorming met boeiende lezingen en interessante en leerrijke cursussen.

Podiumprogrammatie

Hier vinden we bekende namen terug die al eerder in De Adelberg te gast waren zoals Kommil Foo, De Frivole Framboos, Kamal Karmach, Ben Segers & Nele Bauwens, I Muvrini, Froe Froe, Theater Terra, en véél en véél meer.

Daarnaast ook heel wat nieuwe namen, waaronder Jade Mintjes, Maarten Westra Hoekzema, Novastar, Admiral Freebee, een ode aan Bobbejaan 100, enzovoort.

Maar ook de bekende 'festivals' keren terug: Celtic Night (foto bovenaan), Accordeon Folie, Catch in the Dark, en uiteraard komt er ook een nieuwe editie van het erg succesvolle 'Bar Dada', met volgend seizoen namen als Mauro, Bluai, Mooneye en Porcelain ID.

Vormingsprogramma

Ook hier vinden we een boeiende mix van lezingen over actuele onderwerpen en cursussen over kunst, cultuurhistorische onderwerpen, muziek etc. In de lezingen reeks kan je o.a. terecht voor lezingen door Michaël van Droogenbroeck, Lieve Blanquaert en Kurt Van Eeghem, en onderwerpen zoals de vrije meningsuiting, Artificiële Intelligentie of De Klimaatoplossing.

En in de cursusreeks kan je terecht voor onderwerpen als René Descartes, de Amerikaanse verkiezingen, Britse premiers, de Ottomanen, Vrouwelijke impressionisten, het Firenze van de Medici (foto hierboven) of Georgië, en ook hier veel meer.

U kan er alles op nalezen op de website van De Adelberg, vanaf vandaag dus!