Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Nieuw boek: 'Katalysator' van Benny Ahlers

Nieuw boek: 'Katalysator' van Benny Ahlers

In 'Katalysator - Een zoektocht met gevolgen' van Lommelaar Benny Ahlers zijn door de stijging van de zeespiegel en de daaropvolgende superstormen grote gebieden onder water verdwenen. De wereld zoals wij hem kennen heeft plaatsgemaakt voor nieuwe samenlevingen. Na een bezoek aan een markt in Brussel probeert Mikah, een jongen uit Nieuw-Toxandrië, informatie te vinden over zijn overleden moeder. Zijn zoektocht zet een kettingreactie aan veranderingen in gang. Dit intrigerende fantasyboek wordt vanaf vandaag uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De klimaatverandering heeft het aangezicht van de wereld drastisch veranderd. Grote gebieden liggen nu onder water. Het oude Europa is verdwenen. Miljoenen vluchtelingen vestigden zich in het gebied tussen Kleef en Aken, dat uitgroeit tot parkstad Limburgia in Nieuw-Toxandrië. Deze samenleving omvat het resterende deel van wat vroeger Nederland was, een deel van het vroegere Duitsland en het noorden van het toenmalige België. Ten zuiden daarvan, tussen Brussel en Barcelona liggen de autonome regio’s. Westelijk daarvan ligt Groot-Beieren met een militair regiem dat haar gebied heeft uitgebreid in navolging van het vroegere Habsburgse rijk.
Tijdens een bezoek aan een markt in de grensstad Brussel, raakt Mikah, een jongen uit Limburgia, in problemen. Bij toeval verneemt hij, dat zijn dood gewaande moeder misschien nog leeft. Zijn zoektocht heeft vergaande veranderingen tot gevolg. Zoals een vlinder, die van bloem naar bloem vliegt, transformatie veroorzaakt.

Over de auteur

Activist en schrijver Benny Ahlers (1950) studeerde Sociologie der Niet-westerse Volkeren aan de Universiteit Leiden. Na veel omzwervingen en verschillende beroepen, besloot hij om schrijver aan zijn curriculum toe te voegen. Katalysator is zijn debuutroman. Afkomstig uit Nederland dus, maar woonachtig in onze stad...