Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Het Zwarte Verdriet' - nieuw boek voor Christian Meadow

'Het Zwarte Verdriet' - nieuw boek voor Christian Meadow

Vandaag verschijnt het nieuwe boek 'Het Zwarte Verdriet' - Een verhaal over het koloniale leven in Belgisch-Congo van Christian Meadow. In zijn vijfde roman biedt deze boeiende auteur een diepgaand en meeslepend kijkje in het koloniale verleden van België in Congo, in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal volgt intrigerende personages die een divers doek vormen waarop hij de koloniale situatie schildert.
Moeiteloos weeft Meadow fictie met waargebeurde historie. Met een vloeiende schrijfstijl, realistische dialogen en prachtige beschrijvingen die de lezer naar het Congo van vroeger transporteren, biedt Het Zwarte Verdriet een perfecte balans tussen spanning, emotie, geschiedenis en ontluikende liefdes.
Net zoals in zijn vorige succesvolle romans, zoals de trilogie 'Deus Vult', verweeft de auteur historisch correcte feiten met een fictief verhaal en personages. En dit op een sublieme manier, waardoor je aan het boek begint... en het in één ruk uitleest!

Het boek

1936-1942, tegen de achtergrond van de aangroeiende verrechtsing in het Europese politieke machtsspel, ontvlucht een uiteengerukt gezin België.
Bij aankomst in de kolonie vallen de schelpen van hun ogen. Ze belanden in een wereld waar het racisme hoogtij viert en apartheid in al zijn facetten gemeengoed blijkt te zijn. Wanneer Albert en zijn dochter het trieste verhaal horen van een kindje dat met geweld uit de handen van haar zwarte moeder wordt gerukt, start de bloedstollende zoektocht naar de kinderen van de zonde, de métissen.
Het Zwarte Verdriet is het boeiende verhaal dat het leven schetst van een jong gezin dat terechtkomt in een onbekende koloniale wereld.

De auteur

Christian Meadow is een prijswinnende auteur. Hij won in 2020 de Nederlandse BoekGoudprijs in de categorie beste roman. Hij schreef de succesrijke trilogie Deus Vult en een roman over de Belgische bijdrage aan de Koreaanse oorlog. Het Zwarte Verdriet is inmiddels zijn vijfde werk.
Christian groeide op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professionele leven doorbracht. Het voorbije decennium werkte hij als leidinggevend ambtenaar voor de militaire inlichtingendienst in Antwerpen, en woonde toen in ons eigenste Lommel. Inmiddels geniet hij van zijn pensioen in het buitenland.

Meer info over de vorige boeken, klik hier