Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jongeren kiezen naam voor hun nieuwe ontmoetingsplaats

Tijdens het spetterende School's Out evenement is de nieuwe naam van het toekomstige jongerencentrum in Lommel bekendgemaakt: Hangar3920. De onthulling werd gedaan door de artiest OSKI, net na zijn eigen optreden aan onze Lommelse jeugd. De naam Hangar3920 is gekozen na een uitgebreide bevraging onder de jongeren van Lommel.

Na het inzenden van verschillende ideeën door de Lommelse jeugd werd door een jury een selectie van vijf namen gemaakt waarop de jeugd kon stemmen. Met 32% van de stemmen kwam Hangar3920 als winnaar uit de bus, een keuze die volledig in handen van de jongeren lag. De andere namen in de stemming waren Spritz, Hangout, ChillHouse en de Cocon. 

Burgemeester Bob Nijs licht toe: "Met Hangar3920 creëren we een plek die volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van onze jongeren. Het is een ruimte waar ze zich kunnen ontwikkelen, ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten in een veilige en stimulerende omgeving." 

"Het jongerencentrum zal een veelzijdige en toegankelijke plek zijn waar jongeren zich thuis voelen en waar ze de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben,” benadrukt Peter Vanderkrieken, schepen van jeugd. “We kijken ernaar uit om samen met hen deze nieuwe fase in te gaan."

Start van de bouw dit jaar

De bouw van Hangar3920 begint later dit jaar met de officiële eerstesteenlegging. Dit markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor de jeugd van Lommel, waarbij de stad zich blijft inzetten voor de groei en ontwikkeling van haar jongere inwoners.