Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Begraafplaats van het jaar 2023

Begraafplaats van het jaar 2023


In het tweede nummer van tijdschrift 'Reveil', dat in oktober zal verschijnen, willen de uitgevers ervan graag 'de warmste begraafplaats van Vlaanderen' in het zonnetje zetten. En daarvoor hebben ze jouw hulp nodig. Ze willen immers weten welke begraafplaats (in Vlaanderen) jij het mooiste vindt. O.a. wordt er gevraagd naar de combinatie van cultuur en natuur met funerair erfgoed, of er een herdenkingsproject loopt, enzovoort.
En uiteraard moet Lommel hoog scoren in deze lijst. Maar dat kan alleen als jullie ook voor onze begraafplaats stemmen, en dat kan via deze link. De begraafplaats met het grootste aantal stemmen op maandag 10 juli om 23:59, krijgt een mooie reportage in de tweede editie van het Reveil Tijdschrift, en héél Vlaanderen zal dit dan geweten hebben...

Wat is Reveil?

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21e eeuw in loodsen. Dat doen ze op verschillende manieren:
Het organiseren van ingetogen concerten op 1 november op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen, ook op deze in Lommel-centrum. Dit najaar zal daar om 17.00 uur Brent Beukelaer spelen, een geweldige singer-songwriter en tevens frontman van de band The Radar Station..

Maar Reveil doet meer: ze bewaren ook verhalen over overleden geliefden op hun Verhalenbank en publiceren de mooiste teksten in het jaarlijkse Reveil Verhalenboek. Ze brengen de verschillende organisaties die werken rond rouw samen en organiseren hiervoor jaarlijks conferenties onder rouwspecialisten en -trekkers.

Uit nieuwe seizoensbrochure CC De Adelberg