Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Mooie dank- en ontmoetingsavond

Mooie dank- en ontmoetingsavond

In het Klosterhof vond er dit weekend een mooie dank- en ontmoetingsavond plaats voor de parochies Balendijk, Kattenbos en Lommel-Centrum.

Elk jaar wil het parochieteam van Lommel-Centrum alle mensen die verantwoordelijkheid nemen binnen een christelijk-geïnspireerde vereniging, een grote dankjewel zeggen voor wat ze allemaal doen voor onze parochie. Maar dit jaar werd dit initiatief uitgebreid met de parochies Kattenbos en Balendijk. Dat voelde zeer goed. Immers, stilaan worden ze zo één grote parochie. Vanaf nu willen ze samen zijn en samenwerken. Het werd een zeer gezellige avond met 138 enthousiaste mensen, met wel 50 jongeren uit de jeugdbewegingen en 19 mensen van Kattenbos en Balendijk. Zij waren er voor de eerste keer bij, maar in de toekomst organiseren ze dit samen.

Het programma was eenvoudig... Eerst werden de mensen onthaald met een glaasje cava. Daarna volgde een welgemeend dankwoord en wat uitleg over het heden en de toekomst van onze parochies. En de pastoor-moderator sloot af met een woordje dat ons deed nadenken.

Dan was er tijd voor ontmoeting bij een drankje en lekkere broodjes. Maar tussendoor was er ook ontspanning. Negen verenigingen hadden een leuk verhaaltje bedacht, dat “waar was of niet”.  Het was aan alle tafels om te oordelen of de verhaaltjes verzonnen waren of niet. Dat zorgde voor heel wat hilariteit, en was ook best moeilijk. Het geheel werd gepresenteerd met de nodige humor door Peter Vanderkrieken. Uiteindelijk waren de Lommelse Roodkapjes  de beste psychologen en dus de winnaars van het spel. Ze kregen samen een vlaai als cadeau. Tussen de verhaaltjes door had Mark Devroede voor hen allen een verrassing van formaat. Hij had een heus parochielied gemaakt, dat we allemaal konden meezingen, en nog jaren kan meegaan. Maar er was meer. Als afwisseling tussen de verhaaltjes door mochten ze pittige liedjes zingen onder zijn begeleiding. We moesten op de gepaste tijden rechtstaan, zitten, hard en zacht zingen. Dat was niet eenvoudig maar wel plezant. Kortom iedereen vond het fijn en had ervan genoten.

Dit vraagt om meer!