Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lutlommel VV zet ambitie kracht bij

Foto Jan Buyens

Vanavond stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Lutlommel VV. En het was meteen een serieuze test, want Kabouters Opglabeek kwam op bezoek, en ook zij worden tot de kanshebbers gerekend voor de titel. Maar op het einde van de wedstrijd stond er wél netjes 3-2 op het bord!

De thuisploeg startte het vinningst en kon al na amper 6 minuten de 1-0 tegen de netten knallen. Lutlommel bleef aandringen en na 23 minuten kregen ze dan ook nog een strafschop (licht toegekend, maar niemand die daar over treurde...), en ook deze ging er feilloos in: 2-0. Nadien zakte Lutlommel toch wat terug en kreeg Opglabeek enkele kansjes, en zelfs twee hele grote, waarbij de lokale keeper zich moest reppen... Rusten dus met 2-0

De bezoekers kwamen het meest gemotiveerd uit de kleedkamer en in de 53ste minuut resulteerde dit ook in de aansluitingstreffer: 2-1. En amper een 10-tal minuten later stond het plots gelijk: 2-2. Niet totaal onverdiend trouwens. Opglabeek bleef de ploeg met het meeste balbezit en ging regelrecht voor de overwinning, maar de keeper redde nog een paar keer de meubelen. Zélf creëerde Lutlommel bijna geen enkele kans meer, maar dan iets over het uur toch ééntje, en daarbij was het geluk wel wat aan hun zijde, want de bezoekende keeper ging hier in de fout, en zo stond het 3-2. Het bleef nog bibberen tot op het einde, maar de thuisploeg hield stand en haalt hiermee een belangrijke driepunter binnen tegen een rechtstreekse concurrent!

Later meer foto's op onze Facebookpagina!