Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Één Lommelaar veroordeeld voor verkeersagressie, een andere voor verkrachting en drugstoediening

Één Lommelaar veroordeeld voor verkeersagressie, een andere voor verkrachting en drugstoediening

Een 40-jarige Lommelaar werd gisteren bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel, een boete van 800 euro voor verkeersagressie én een schadevergoeding van 1.600 euro aan het slachtoffer.

Een andere Lommelaar (een veertiger) werd vandaag veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel, en een geldboete van 800 euro. De rechter in Tongeren ontzette de man voor vijf jaar uit zijn rechten en het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 7.853 euro. Hij werd veroordeeld voor verkrachting, vastbinden en drugs toedienen.

Verkeersagressie

De man wou in zijn witte Hyundai de fietser passeren op een rotonde. Toen dat allemaal niet snel genoeg naar zijn zin ging, claxonneerde hij. Even verderop stopte de bestuurder en wachtte de fietser aan het fietspad op. Toen het zestienjarige slachtoffer passeerde, gaf de betichte hem een duw, de jongen viel tegen een auto maar gelukkig bleef het bij kleinere verwondingen. Vervolgens stapte de bestuurder in zijn wagen en reed weg. Getuigen konden de nummerplaat van het vluchtende voertuig noteren. De Lommelaar liep eerder al 19 veroordelingen op. 

Vastbinden, verkrachting, drugs

Een 47-jarige man uit Lommel is veroordeeld tot vier jaar cel met de helft uitstel omdat hij zijn ex-vriendin vastbond en verkrachtte. Hij gaf de vrouw ook drugs zodat ze zou kalmeren. Zelf minimaliseerde hij de zware feiten. “Ik bond haar enkel vast om in haar gsm te kunnen kijken”, klonk het.