Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel wint van Zulte Waregem met 1-0

Vanavond was het D-day voor Lommel SK… Er moest gewonnen worden van Zulte Waregem, na het 1-1 gelijkspel op verplaatsing! Er was bijzonder veel volk komen opdagen vanavond, en ook het bezoekersvak zat goed vol. En Lommel deed wat het moest doen, winnen, maar het duurde wel tot in de 75ste minuut vooraleer Schoofs de 1-0 tegen de netten trapte. De volgende horde is nu Deinze, de volgende twee zondagen! Nog twee hordes vóór promotie naar 1A. En de bezoekers uit Zulte, die met torenhoge ambities dit seizoen gestart waren, die blijven in de Challenger Pro Leaugue...

Het eerste schot op goal kwam van Talvitie vanop afstand in de 7de minuut, maar recht op de keeper, met weinig gevaar.  De eerste 20 minuten waren volledig voor Lommel, evenwel zonder échte kansen. Maar de tegenstander uit Waregem, die kwamen helemaal niet aan de zestien van De Busser. Een eerste kleine kans voor de bezoekers zagen we in de 22ste minuut op een vrijschop, maar er was ook al gefloten voor buitenspel. En even later ook aan de overkant een verdienstelijke poging van Rosa, maar zijn schot ging over.  In de 32ste minuut tikte de doelman van Zulte een vrijschop van Rosa net over in hoekschop. In de 37ste minuut dan toch een grote kans voor de bezoekers via Vossen, maar zijn schot kwam terecht op een verdediger van Lommel. Even later een al even grote kans voor Zulte, een tikje van Vossen maar een geweldige safe van De Busser!  En zo eindigde deze eerste helft zoals ze gestart was, met 0-0!

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was een gevaarlijke hoekschop van Lommel, maar de bal ging over. In de 55ste minuut scoorden de bezoekers via Vossen, maar (gelukkig voor Lommel) werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. De VAR checkte nog wel een tijdje, maar deze veranderde de beslissing niet. Lommel SK was bij deze wél gewaarschuwd! De wedstrijd werd ook wel langzaam aan bitisiger…  In de 65ste minuut nog eens een goed schot, maar niet hard genoeg, van Vancsa, recht op de keeper. Even later een gelijkaardige situatie, maar ook het schot van Granell was té zwak. In de 75ste minuut kregen noch Schoofs, noch Rosa de bal tussen de palen... En in de 77ste minuut gebeurde het dan toch: 1-0 via Lucas Schoofs na een perfecte hoekschop! En het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, want er kwamen ook nog 6 minuten extra bij! In de 93ste minuut moest De Busser zich nog eens reppen op een doorbraak, en in de allerlaatste minuut leek Sales op weg naar de 2-0, maar zijn bal ging naast! Lommel hield stand en mag een ronde verder en Deinze partij geven.