Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint van RFC Luik

Foto Jan Buyens

Lommel SK moest vanavond de weide in tegen FC Luik, een ploegt die amper drie puntjes achter Lommel stond vóór deze wedstrijd, ook een kandidaat dus voor een plekje binnen de top 6… En ondanks zeker géén geweldige partij, hield Lommel toch de drie punten thuis door te winnen met 4-1, dankzij drie doelpunten van Vancsa en eentje van Lalic.

Lommel startte wel zéér onstuimig, want in de 20ste seconde knalde Granell de bal al bijna binnen…  De eerste trap op goal van de bezoekers zagen we in de 7de minuut via Loemba, maar de bal ging een heel stuk naast. Daarna een hele tijd niets, middenveld gebrei langs beide zijden, tot de 18de minuut Granell nog maar eens loeihard uithaalde, maar Debaty hield zijn netten schoon.   Daarna weer enige tijd gewoon niets, tot nog eens een strak schot, maar net over, van Merlen Ryan voor Luik. Tot helemaal op het einde dan toch nog de goal voor Lommel viel, een beetje met geluk dankzij mistasten van de bezoekende goalie, maar hoe dan ook: 1-0 dankzij Vancsa. En zo werd er dan gerust met alsnog op de valreep een voorsprong na een draak van een eerste helft waarbij meer naar achter als naar voor werd gevoetbald.

De eerste kans in de tweede helft was voor de bezoekers, maar Bruggeman knalde van dichtbij toch nog over. En amper enkele minuten later nog een kans voor Luik, ook weer net over. Iets over het uur moest De Busser dan even plat op een schot van Mouhli. Tot dan had de thuisploeg nog geen enkele kans bij elkaar gevoetbald, maar dan in de 67ste minuut scoorde Lalic dan toch de 2-0, dit na een hoekschop. Luik gaf niet af, en dit resulteerde in de 2-1 in de 82ste minuut via een goal Atteri. En zo werd het de laatste tien minuten dan toch nog spannend in het Soevereinstadion! En deze woorden waren nog maar net geschreven of we zagen een erg knappe actie van de pas ingevallen Santos in het zestien, netjes afgerond door Vancsa: 3-1! En alsof ze nu echt bevrijd waren, scoorde diezelfde Vancsa in blessuretijd dan ook nog de 4-1 na een erg snelle uitbraak.

En zo blijft Lommel dan toch in de running voor zelfs nog de eerste twee plaatsen...