Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint bij Club Nxt met 0-2

Foto Lommel SK

Lommel trok vanavond naar Club Nxt, op zoek naar een overwinning om opnieuw aansluiting te kunnen krijgen met de bovenste helft. En ze deden waarvoor ze gekomen waren, want ze wonnen oververdiend met 0-2.

Het balbezit in de aanvangsfase was (zoals dat meestal het geval is) voor Lommel, maar kansen leverde dat pas op in de 10de minuut met een schot van Vancsa, maar zijn schot ging voorlangs. Ook Sales kreeg nog een klein kansje, maar het was wachten tot de 25ste minuut voor het eerste doelpunt: een geweldige trap van Vancsa in de verste hoek en 1-0! Verder gebeurde er bitter weinig in deze eerste helft, de thuisploeg kreeg zelfs geen enkele kans bij elkaar gevoetbald, en zo eindigde de eerste helft op 0-1, verdiend voor de bezoekers.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Lommel, want na amper een 30 seconden een moois samenspel met eerst de voorzet van Vancsa en dan een één-twee Dermane-Sales en die laatste plaatse de bal netjes binnen, Shinton stond erbij en keek ernaar: 0-2. Amper vier minuten later moest Shinton zich reppen op een goed schot van Talvitie, de bal ging in hoekschop. In de 55ste minuut dan eindelijk een eerste (bijzonder kleine) dreiging van Club Nxt via Desmet, maar het schot was niet tussen de palen… In de 72ste minuut opnieuw een grote kans voor Sales, na een voorzet van Degrand, maar zijn schot ging net over. In de 82ste minuut ontsnapte Lommel alsnog aan een tegendoelpunt toen Granell bijna een own-goal scoorde...

En zo eindigde deze wedstrijd met een simpele overwinning voor de bezoekers, een overwinning waar ze zelfs het gaspedaal niet voor moesten induwen, want de tegenstander speelde wel bijzonder zwak.