Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK: winst met 3-1 én kermis

Foto Jan Buyens

Lommel SK moest vamiddag de wei in tegen de Futures van Anderlecht, en om alsnog in de top 2 te geraken zou er moeten gewonnen worden. En dat deden ze... met 3-1 dankzij goals van De Grand en Schoofs in de eerste helft en Sales in de tweede. Deze tweede helft waren de bezoekers wel baas, maar in échte grote kansen resulteerde dit niet.

Vooraf én nadien konden de kleinsten zich tegoed doen aan een heuse kermis op de terreinen van de club. Een draaimolen, schietkraam, schminkstand, suikerspinnen en méér... Zie foto's onderaan dit verslag. En eveneens onderaan dit verslag een kleine fotoreportage van de opwarming van 'onze jongens'...

Wedstrijdverslag

Het eerste wapenfeit was een bijzonder hard schot van op afstand van Granell, maar de bal zoefde over. Een vijftal minuten later ook een harde knal, maar ook over aan de overkant. De wedstrijd ging goed op en neer, met een fel opzittend Lommel, maar vanuit het niets viel in de 13de minuut plots de 0-1 via Keisuke Goto.  In de 15de minuut bijna de gelijkmaker via Schoofs, maar de bal viel op de deklat… In de 25ste minuut dan toch de 1-1 na een mooie actie van de thuisploeg en perfect afgewerkt door Sam De Grand. Op het half uur opnieuw een knappe actie van de thuisploeg, met de voorzet van Granell, maar een te zwak schot van Vancsa. Twee minuutjes later besloot diezelfde Vancsa ook nog eens over. In de 34ste minuut werd het dan 2-1 via Lucas Schoofs, niet onverdiend. Helemaal op het einde van een onderhoudende eerste helft knalde Granell nog eens een bal over. En zo werd er gerust met deze 2-1 voorsprong voor Lommel SK.

Vijf minuutjes na de pauze zagen we plots een erg penibele situatie voor de Lommelse goal, maar De Busser was gelukkig bij de pinken en kon het gevaar keren. Het ging daarna geruime tijd vrij gezapig op en af, met twee ploegen die best wel wilden voetballen. In de 67ste minuut dan een enorme kans voor Monticelli op de gelijkmaker, maar zijn schot ging in het zijnet. In de 75ste minuut ook nog eens een kansje voor Vancsa, maar hij kraakte zijn schot. In de 81ste minuut dan nog een poging van Masscho voor de Futures, maar De Busser was niet verontrust. In de 84ste minuut knalde de ingevallen Sales dan het verlossende doelpunt tegen de netten: 3-1. Even later liet ook Talvitie zich nog eens opmerken met een schot(je).
Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd met een overwinning voor Lommel SK, waardoor het razend spannend blijft bovenaan de rangschikking. Voolropig klimt Lommel dus naar die tweede plaats, maar Deinze speelt vanavond nog.