Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK verliest met 0-1: nog zware opgave volgende week

Foto Lommel SK

Lommel speelde vanavond de eerste wedstrijd voor een plek in eerste nationale A tegen KV Kortrijk. En dat liep in de eerste helft al fout op de 14de minuut toen Kadri via een strafschop de 0-1 scoorde. En het was een discutabele penalty, want de scheidsrechter liet in eerste instantie doorspelen, maar werd teruggefloten door de VAR. Toch had de thuisploeg het balvoordeel, maar kansen creëren zat er niet in... Enkel Talvitie kon in de 5de minuut dreigen, en in de 20ste minuut een goeie voorzet van Schoofs waar Talvitie net niet genoeg mee kon doen! Maar noch de thuisploeg, noch Kortrijk kon aanspraak maken om de voorsprong, lucky voor Kortrijk dus via die penalty en 0-1 bij de rust...

In de tweede helft zagen we een beetje hetzelfde spelbeeld, met een Lommel dat de bal opeiste, maar té weinig kansen creëerde. In de 58ste minuut kregen dc bezoekers van Kortrijk een enorme kans op de 0-2 maar er werd (gelukkig) net naast gekopt! En amper twee minuten later dan toch een kans voor Lommel via Rosa op een voorzet van Dermane, maar de bezoekende keeper redde in hoekschop. In de 67ste minuut opnieuw een grote kans voor de bezoekers via Davis, maar net naast. Enkele minuten later opnieuw een grote kans voor Lommel via Sales, maar Pirard pakte vrij makkelijk. In de 80ste minuut zowat dé kans op de gelijkmaker, maar Fatah besloot op Pirard. Een vijftal minuten later een schot van Granell dat werd gepareerd door Pirard. Het laatste kwartier maakte Lommel echt wel aanspraak op de gelijkmaker maar zoals al zo dikwijls dit seizoen was het 'net niet'. In blessuretijd kreeg Sales nog een kans, maar ook deze ging verloren...