Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Klassiek in Noord-Limburg' brengt topkwaliteit naar onze regio

'Klassiek in Noord-Limburg' brengt topkwaliteit naar onze regio
Desguin kwartet - CC De Adelberg

Met de muziekreeks Klassiek in Noord-Limburg presenteert CC De Adelberg al jarenlang buitengewone klassieke concerten. Gevestigde namen en internationale artiesten, maar ook jong talent komen er aan bod. De klassieke meesterwerken, verrassende composities en vele topuitvoerders zorgen voor een toegankelijke en onvergetelijke muzikale beleving.

Ook dit voorjaar haalt De Adelberg topkwaliteit naar onze regio waaronder het jonge ambitieuze Desguin Kwartet en het veelzijdige kamermuziekensemble Revue Blanche.

Het Desguin Kwartet vertolkt het ‘klassieke strijkkwartet’ in België. Daarnaast wil het kwartet zich blijven heruitvinden en klassieke muziek verstaanbaar maken voor het grote publiek. Tijdens dit concert staan er onder andere werken van Beethoven en het Strijkkwartet opus 76 van Joseph Haydn op het programma. Speciaal voor de Week van de Belgische Muziek selecteerde het Desguin Kwartet ook een werk van de Belgische meester Flor Alpaerts. Dit concert vindt plaats op vrijdag 9 februari 2024 om 20.15 uur.

Foto Erica Rodin

Revue Blanche is een vocaal-instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting. Het ensemble blinkt dan ook uit in veelzijdigheid, authenticiteit en flexibiliteit. Voor dit programma wentelen ze zich in alle facetten van de Duitse Romantiek: een wervelwind van kleuren, indrukken en emoties. Ze spelen werken van Brahms, Eisler Strauss en Grieg. Vrijdag 8 maart 2024 om 20.15 uur.

In april komen Guido De Neve en Jan Michiels naar CC Palethe in Pelt. Ook dit concert valt binnen de reeks Klassiek in Noord-Limburg. Liebrecht Vanbeckevoort sluit op 17 mei het seizoen af.

Tickets en info van alle concerten lees je op de website van De Adelberg.