Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Klaar voor 'Beeldig Lommel'

Klaar voor 'Beeldig Lommel'
Foto Jan Buyens

Bijna 100 acts op Beeldig Lommel
Vandaag en morgen vindt de 13de editie van het gratis levende standbeelden festival ‘Beeldig Lommel’ plaats. 64 levende standbeelden acts, 25 kinderacts, 6 mobiele acts en sfeermuziek van tientallen muzikanten zullen de straten van het stadscentrum van Lommel inpalmen. Er komen artiesten uit alle hoeken van de wereld; Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Israël, Oekraïne, Rusland, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Bulgarije, Argentinië, Frankrijk, Polen & Nederland.

“We staan met alle artiesten, vrijwilligers en de organisatie te popelen om deze 13de editie met veel fierheid in gang te trappen! Zowel de bezoekers, als de volledige organisatie, zijn voelbaar enthousiast.” vertelt Niek Janssen, directeur Toerisme Lommel en coördinator van Beeldig Lommel.

NIEUW! Festivalroute door de Sint-Pietersbandenkerk
De uitgestippelde festivalroute van 2,5 km loopt deze Beeldig Lommel editie voor het eerst door de Sint-Pietersbandenkerk. Dit kerkgebouw staat vooral bekend voor zijn magnifiek interieur met de vele glasramen en gerestaureerde muurschilderingen. Er zullen 2 levende standbeelden in de kerk te aanschouwen zijn. Benieuwd naar de volledige festivalroute? Download het routeplan via de website!

Horecaplein verwacht u
Op het Hertog Janplein kan u, naast op de vele terrasjes van de Lommelse horecazaken, ook terecht voor een verfrissing... Mario van Vill'Artistiek is er helemaal klaar voor... (foto hierboven)

Radio2 zendt live uit op Beeldig Lommel  
Om deze editie met extra promotionele draagkracht van start te gaan, gingen de organisatoren een samenwerking aan met Radio2. Op zaterdag tussen 16 en 18 uur vindt er een live radio-uitzending plaats vanuit GlazenHuis, pal langs de festivalroute. Radio host en Limburger Niels Vandeloo brengt verslag uit vanop de eerste rij van het beeldige evenement.

Alle verdere info op de website van het festival