Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Kiek op Toen' in 172 stickers...

'Kiek op Toen' in 172 stickers...
Foto Ann Neirinckx

Vanavond werd de spaaractie voor het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen’ officieel voorgesteld in de Alma/Carrefour vestiging. En vanaf aanstaande maandag kunnen acht weken lang de klanten sparen voor een serie van 172 stickers die een fraai beeld schetsen van de geschiedenis van Lommel. De plaatjes kunnen verzameld worden in een prachtig album dat speciaal voor deze actie ontwikkeld is. Vanaf maandag wordt bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen een set van 3 historische foto’s gratis aan de klant meegegeven. Het album en de selectie van de foto’s kwamen tot stand met de hulp van Erfgoed Lommel.

“Het idee werd door Erfgoed Lommel omgezet in een serie van 172 foto’s, verdeeld over negentien thema’s. Deze negentien thema’s werden gebundeld in een verzamelalbum. Ieder thema opent met een inleiding en onder iedere foto valt een korte uitleg te lezen. Dit fraaie album wordt zonder twijfel een gegeerd verzamelobject dat thuishoort in de boekenkast van iedere Lommelaar.”, aldus schepen van Erfgoed en voorzitter van Erfgoed Lommel vzw, Karel Wieërs.

Tijdens het startmoment werden de eerste exemplaren van het album overhandigd aan de mensen die eraan meewerkten.

De verzamelalbums kunnen vanaf 9 oktober 2023 gratis verkregen worden in de winkel. Er is een grote hoeveelheid albums gedrukt, maar op = op!  De actie loopt in Carrefour Market Lommel tot en met zondag 3 december 2023.

En nog een kleine noot: de lancering van het boek komt de supermarkt niet slecht uit in een maand waarin ook een nieuwe Jumbo de deuren opent in Lommel...