Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kerststallententoonstelling geopend

Kerststallententoonstelling geopend
Foto Sabine Driedonkx

Vanavond opende de eerste kerststallententoonstelling in de Sint-Pietersbandenkerk in het centrum van Lommel. De opening werd opgeluisterd door liederen en vertellingen, waaronder het bekendste verhaal over Sint- Franciscus - het verhaal van de kerststal.

Het wordt gezegd dat hij in het Italiaanse stadje Greccio de eerste kerststal opzette om de geboorte van Jezus op een levendige manier te herdenken. Ook werd het verhaal van het vredeslicht voorgelezen; het vredeslicht is een traditie die begon in Oostenrijk. Hierbij wordt een vlam, die symbool staat voor vrede, verspreid naar verschillende delen van de wereld. De vlam wordt meestal ontstoken in de Geboortekerk in Bethlehem en vervolgens door scouts en gidsen verspreid naar verschillende landen. In elk land wordt het licht verder verspreid, vaak tijdens speciale ceremonies en evenementen. Tot slot gaf Koen Lemmens een woordje uitleg over de tentoonstelling, waarna elke bezoeker een houten hartje mee naar huis kreeg.

Helemaal afgesloten werd er met een drankje en een babbel terwijl je de kerststallen kon bezichtigen. In de eerste kijkkasten kon je het kerstverhaal terugvinden.

De kerststallententoonstelling is elke dag te bezoeken vanaf 30 november tot en met 6 januari van 9 tot 17 uur in de kerk van het centrum.