Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jumbo opent dan toch... morgen

Jumbo opent dan toch... morgen

Bijna twee extra maanden hebben ze moeten wachten, maar eindelijk is het morgen dan toch zover! Morgen - vrijdag - opent de Jumbo-vestiging in de Leopoldlaan. Het is meteen ook de 33ste winkel voor de supermarktketen in België. Vanaf morgen 09.00 uur kan u er dan terecht!

Normaliter had dit filiaal dus moeten open gaan op 25 oktober laatstleden, maar de concurrentie stak hier een stokje voor, want ze gingen in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, en daar kregen ze gelijk. De hele procedure bij de provincie moest dus worden over gedaan, en aldaar kregen ze bij Jumbo deze week dan opnieuw groen licht.

"Wij verwachten niet dat de oorspronkelijk 'klagers' nu nóg eens in beroep zullen gaan, maar uiteraard 100% zeker zijn we daar niet van", aldus Mark Verbakel van Jumbo.

Bijzonder initiatief: 25.000 euro voor Akindo

We noteren ook nog dit bijzondere initiatief van de heren Mark Verbakel en Bart Cresens, waarbij ze al een 'oorlogskas' hadden aangelegd om eventuele dure schikkingen te betalen aan de beroepsindieners en advocaten.

"Maar we hebben er dan goed over nagedacht en ervoor gekozen om ons niet onder druk te laten zetten. We hebben vervolgens besloten om de 25.000 euro die we hadden gereserveerd voor procedures te schenken aan een goed doel, namelijk Akindo: een Lommelse vzw die ervoor zorgt dat kansarme en kwetsbare kinderen elk jaar van een zorgeloze groepsvakantie kunnen genieten.”

Nog een extra initiatief

En ook aan de omwonenden werd gedacht, want zij worden volgende week uitgenodigd om een hapje en drankje te komen nuttigen in de vestiging, ter compensatie van de eventuele overlast en de bouwput waar ze toch méér dan een jaar op hebben moeten kijken!