Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jumbo moet opening uitstellen

Jumbo moet opening uitstellen

Jumbo Lommel, dat binnen 14 dagen zou openen, moet haar plannen voorlopig wijzigen: na bezwaar van een concurrent is de vergunning onverwacht vandaag vernietigd. De supermarktketen betreurt het juridisch getouwtrek.

De directie van Jumbo deed zonet volgende persmededeling:

“De opening van onze nieuwe Jumbo winkel aan de Koning Leopoldlaan in Lommel op 25 oktober aanstaande moeten wij helaas uitstellen. Dit komt omdat één van onze concurrenten bezwaar heeft gemaakt tegen de vergunning en daarmee de komst van onze nieuwe vestiging in Lommel probeert tegen te houden. Dit heeft geleid tot een onverwachte vernietiging van de reeds verstrekte vergunning. We zijn in overleg met de betrokken overheidsinstanties om dit zo spoedig gerepareerd te krijgen en hopen onze winkel zo snel mogelijk alsnog te kunnen openen. Zodra meer bekend is over de nieuwe openingsdatum maken we dit bekend.”

Jumbo wenst niet communiceren over wie die concurrent dan wel is, maar het is geweten dat het Carrefour Market-franchisenemer Alma was die vorig jaar in beroep ging tegen de bouwvergunning. In november kreeg de Nederlandse keten dan toch groen licht. Dat de vergunning nu opnieuw vernietigd wordt na een bezwaar, is dus een stevige tegenvaller voor Jumbo.

"Wij hopen zo snel mogelijk de Belgische klanten alsnog te mogen verwelkomen in onze vestiging in Lommel", aldus nog de persmededeling van Jumbo.