Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Succesvolle jobbeurs verbindt talent met kansen

Succesvolle jobbeurs verbindt talent met kansen

Het Brits-Turkse Ciner Glass is op zoek naar ruim 500 werknemers voor de nieuwe glasfabriek die momenteel wordt gebouwd in Lommel. De fabriek zal glazen flesjes produceren, onder andere voor bierproducenten. In 2026 zal de eerste glasoven opstarten, een jaar later ook een tweede. Samen met voetbalclub Lommel SK organiseerde de glasproducent gisteren een jobbeurs. Dit voor de vele vacatures die in de regio openstaan.

De economische motor draait op volle toeren in Noord-Limburg, niet in het minst in onze stad. Deze kon in de voorbije jaren investeringen aantrekken uit binnen- en buitenland. Lommel SK en Ciner Glass organiseerden gisteren - dinsdag - een jobdag. Het evenement was met 20 deelnemende bedrijven en 250 sollicitanten een succes. In een bruisende omgeving kwamen werkzoekenden in Noord-Limburg samen met topwerkgevers uit de regio. De jobbeurs bracht een grote verscheidenheid aan talent samen onder één dak. Met een mooie opkomst van enthousiaste kandidaten uit alle hoeken van de regio, bood de jobbeurs een unieke mogelijkheid om direct in contact te komen met regionale bedrijven.

De jobbeurs trok veel bekende bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder Ciner Glass, Nyrstar, en Greenyard. De aanwezigheid van deze grote spelers op de lokale markt in Noord-Limburg, gaf werkzoekenden de kans om direct hun cv’s af te geven en zichzelf te presenteren aan potentiële werkgevers.

“We zijn zeer verheugd over het succes van deze jobbeurs”, zei Bram Vaesen van Lommel SK. “Het enthousiasme en de toewijding van zowel de kandidaten als de deelnemende bedrijven tonen aan dat er sterke carrièrekansen aanwezig zijn in onze regio en we zijn er trots op een platform te mogen bieden om die verbindingen te maken.”

“Onze investering in een nieuwe glasfabriek in Lommel, is goed voor 500 directe jobs die we gespreid willen aanwerven in de komende jaren. We namen samen met SK Lommel het initiatief voor deze beurs, niet enkel om de eigen vacatures te promoten, maar vooral ook om samen met alle andere werkgevers noord-Limburg te promoten als een regio met tal van kansen op de arbeidsmarkt. Op deze manier hopen we nieuwe mensen aan te trekken naar de regio om zo de druk op de nu al krappe arbeidsmarkt te verlichten", aldus Heidi Bijnens, HR Manager bij Ciner Glass.

Met de aanzet vanuit Ciner Glass heeft Lommel SK met de geslaagde jobbeurs van dit jaar opnieuw bewezen een inspirerende host te zijn voor baanbrekende evenementen. De betrokkenheid van Ciner Glass versterkte de unieke combinatie van voetbalpassie en carrièrekansen voor medewerkers met kristalheldere ambities, waardoor dit evenement een succes werd.

Bekijk ook de reportage van TV-Limburg hier.