Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Japanse judolegende Kosei Inoue komt naar Lommel

Japanse judolegende Kosei Inoue komt naar Lommel

Op 16 maart a.s. vindt in Lommel een Masterclass plaats met niemand minder dan judolegende Kosei Inoue. De nu 45-jarige Kosei Inoue werd maar liefst drievoudig wereld- en Olympisch kampioen. Van 1999 tot 2003 was hij zelfs onoverwinnelijk door al zijn wedstrijden te winnen.

Als coach was hij gedurende 10 jaar coach van het Japanse herenteam en behaalde  op de laatste spelen in Tokyo in 2021 maar liefst 6 gouden medailles met 7 deelnemers. Hiermee is hij meteen de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de judosport. Het is ook sinds 2010 geleden dat Kosei Inoue in Europa (Londen) nog een Masterclass gaf.

Wij vroegen onze Lommelse judocoach Jean-Jacques Melotte hoe hij erin geslaagd is om deze judolegende naar Lommel te halen:

“Ik vernam van een bevriende Japanse topcoach in Frankrijk Eiji Kikuchi dat Kosei Inoue voor enkele dagen naar Europa zou komen om 3 Masterclasses te geven. Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met het verzoek om ook naar België te komen en zo start hij nu zijn Europese tour in Nice (Fr) op 14 maart, vervolgens is hij op 15 maart in Reims (Fr) om op zaterdag 16 maart naar Lommel te komen en sluit hij zijn korte Europese tour af op 17 maart in Keulen (Dui.). Ook de Belgische Judobond was aangenaam verrast  dat ik hem naar België heb kunnen halen en ik ben er dan ook bijzonder trots op dat hij naar Lommel komt. Uiteraard zullen ook alle Belgische topjudokas aanwezig zijn op deze bijzondere Masterclass”.

Zaterdag 16 maart is de sporthal van de Provil the place to be in Lommel!