Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Internationale cartoonwedstrijd: 'Kleur is de verwondering van het licht'

In 2021 organiseerden 'Cultuursmakers' met de 100ste verjaardag van hun sociaal-culturele vereniging een internationale cartoonwedstrijd. En met succes!  De vele inzendingen, de enthousiaste reacties en de unieke rondreizende cartoonexpo die daaruit volgde, deden hen besluiten om van deze cartoonale een tweejaarlijks terugkerend event te maken. Het ene jaar ligt de focus op de wedstrijd, het jaar nadien op de rondreizende cartoonexpo.

Vanaf 1 mei 2023 t.e.m. 31 augustus 2023 kunnen cartoonisten van over de hele wereld deelnemen aan deze cartoonwedstrijd en deze keer met als thema: ‘Kleur is de verwondering van het licht’. Cartoons kunnen via het inschrijvingsformulier ingezonden worden met een maximum van 5 cartoons per deelnemer. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 9 februari 2024 in Sint-Truiden, waarna de 30 beste cartoons een jaar lang rondreizen in een expo doorheen Vlaanderen (ook in Lommel) en Brussel.

Wij zijn zeer benieuwd naar jouw creativiteit en wensen je veel succes!

Cartoonale Cultuursmakers
In 2021 organiseerden we met de 100ste verjaardag van onze sociaal-culturele vereniging een internationale cartoonwedstrijd. En met succes! De vele