Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

In the picture: Frank Van Hout a.k.a Frank Clarck

In the picture: Frank Van Hout a.k.a Frank Clarck

Frank Van Hout, oftewel 'Frank Clarck' is een rasechte Limburger, een professionele sound- en mastering engineer met zijn eigen topstudio Maxxline in Lommel.

Het begon allemaal toen Frank van zijn lieve mama zaliger z'n eerste synthesizer kreeg als 12 jarige. Hij hield enorm van de muziek van Jean Michel Jarre (allicht ken ook u nog wel Oxygene...). Dagelijks creërde hij hierop zijn eigen sounds, de jonge musicus spaarde voor extra apparatuur en op zijn amper 14de stapte hij met mijn nummer “Got d funk” naar een opnamestudio en die besloten het nummer uit te brengen zoals Frank het had gemaakt. Dat was het begin. Zijn plaat werd o.a. in Ibiza grijsgedraaid, waarna de rest van Europa volgde. Met zijn project “funk factory” kwam hij op grote verzamel cds te staan samen met tophits als Freed from desire van Gala.

Kort daarna volgde zijn project Biacco, en ook deze hard trance werd een succes. Onder de naam 'Frank Clarck' nam hij een vijftal jaar geleden een doorstart in zijn carrière en zijn eerste plaat “You belong to me” was direct terug een succes in Ibiza. Hij kwam op regionale tv en kranten, wat Frank ertoe aanzette zijn eigen distributiekanaal op te richten. Het Duitse toplabel Kontor, dat namen als Armin Van Buuren onder zijn vleugels heeft, bracht Franks plaat “Break through” uit.

Tijdens de coronatijd schreef hij het dansnummer “Closer” en “Follow your heart”. Deze laatste werd een hype op het bekende platform Beatport. En we mogen zeker ook niet vergeten dat zijn nummer “Money in this house” door de inwoners van 'Big Brother' weken lang meegezongen werd op tv in Nederland en België.

Franks nieuwste plaat “Loneliness” (zie videoclip onderaan) werd door Q-music deejay Tom de Cock zelfs de muzikale ontdekking van het jaar genoemd waarna al snel ook een interview bij deze bekende DJ volgde. Ook Topradio en Trendy FM kwamen met interviews en draaiden zijn nieuwe plaat. “Loneliness” is dan ook een technisch meesterwerk dat alles heeft. Een prachtig gezongen Engelse popsong als basis, die Frank ook schitterend live brengt op piano. De song is een mix van Arabische beats, folklore instrumenten en ethnische gezangen met uiteraard zijn eigen dancesound. Op websites als 'Firstmusic' wordt zijn plaat zelfs voorgesteld naast grote namen als Nelly Furtado en Jelle Vandael.

Frank kijkt nu al uit om on stage te staan met zijn eigen show op grote festivals en in discotheken zowel in binnen - als buitenland. Frank Clarck boeken voor een dj set, live on stage of als sound engineer voor opnames of mixing of mastering van uw muziek kan via info@frankclarck.be. Meer info vind je op www.frankclarck.be