Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'House of Nature' wint prestigieuze internationale award

'House of Nature' wint prestigieuze internationale award
Foto stad Lommel - Jens Veraa

House of Nature in het Nationaal Park Bosland heeft een Platinum Award gewonnen bij de gerenommeerde London Design Awards 2024. Deze prestigieuze internationale competitie erkent uitzonderlijke ontwerpen en creatieve projecten wereldwijd. House of Nature werd bekroond in de categorie Landscape Design - Open Space Design, wat een enorme eer is voor zowel de stad Lommel als de betrokken kunstenaar Will Beckers.

Kunstenaar Will Beckers reageert enthousiast op de prijs: "Het winnen van de Platinum Award bij de London Design Awards is een droom die uitkomt. House of Nature is een project dat mij nauw aan het hart ligt, en deze erkenning bevestigt de waarde van ons harde werk en de visie die we wilden realiseren."

House of Nature is een uniek landschapsarchitectuurproject dat dient als toegangspoort tot het Nationaal Park Bosland in Lommel, België. Dit uitzonderlijke project vertelt het verhaal van de natuurlijke wonderen die te ontdekken zijn in het park, zoals de unieke landduinen. Het architectonische landmark vloeit naadloos over in het landschap en vormt een symbiose met zijn omgeving en het milieu.

Bob Nijs, de burgemeester van Lommel uit zijn trots: "Wij zijn ongelooflijk blij met deze internationale erkenning voor House of Nature. Dit project toont aan hoe belangrijk en waardevol onze natuurlijke omgeving is. Het is een prachtige toegangspoort voor bezoekers en een symbool van duurzaamheid en innovatie. Onze dank gaat uit naar iedereen die betrokken was bij dit project, vooral kunstenaar Will Beckers."

Ook Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir benadrukt het belang van deze prestatie: “House of nature is zoveel meer dan zomaar een kunstwerk. Natuur en kunst ontmoeten er elkaar en tillen elkaar naar een hoger niveau. Het is een voorbeeld van het soort toerisme dat we in Vlaanderen nastreven: onvergetelijke ervaringen, iets dat indrukken nalaat, iets dat meerwaarde schept voor bezoeker én de lokale gemeenschap. House of Nature is een uitnodiging om de prachtige natuur van Bosland te verkennen. De prijs is dan ook een welverdiende erkenning van een werkelijk uniek project.”

House of Nature werd in opdracht van Stad Lommel ontwikkeld om een duidelijke ingang te creëren naar het Nationaal Park Bosland vanuit Lommel. Voorheen ontbrak een dergelijke toegangspoort. Het is een indrukwekkend en duurzaam landmark dat van verre zichtbaar is en bezoekers samenbrengt om Nationaal Park Bosland te ontdekken.