Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Hoogste mobiele act ooit bij Beeldig Lommel

Hoogste mobiele act ooit bij Beeldig Lommel

Dit weekend brengt Beeldig Lommel de sfeer van de Spaanse Ramblas naar het warmste plekje van Vlaanderen. Naast het indrukwekkende inschrijvingsaantal, zal er deze editie nog een record gebroken worden! De Spaanse act ‘Aquiles’ mag met zijn 5,5 meter de eer van ‘hoogste mobiele act’ uit de Beeldig Lommel-geschiedenis op zijn naam schrijven.

“Bij elke editie streven we ernaar om onze bezoekers opnieuw te verrassen met nieuwe acts en een hogere kwaliteit. We mikken op een hoog niveau en staan zelf telkens weer versteld. Geen enkele editie is hetzelfde.” zegt schepen van Toerisme Karel Wieërs. Je spot de reus Aquiles op beide festivaldagen vanaf 16.00u op zijn route van de Sint Pietersbandenkerk naar het Huis van de Stad, waar zijn rondgang omstreeks 17.00u dramatisch eindigt. (Bekijk hieronder een video van Aquiles)

Meer dan 100 acts op Beeldig Lommel

De uitgestippelde festivalroute van 2,5 km neemt je mee doorheen het stadscentrum van Lommel waar je 68 levende standbeelden acts, 26 kinderacts en 9 mobiele acts kunt bewonderen. Hiermee mag Beeldig Lommel zich het grootste levende standbeeldenfestival van Europa noemen! Daarnaast zorgen tientallen muzikanten voor sfeervolle ambiance langs de route. Net als tijdens de vorige editie loopt de route ook dit keer door de Sint-Pietersbandenkerk, een kerkgebouw dat vooral bekend staat om zijn magnifieke interieur met talloze glas-in-loodramen en gerestaureerde muurschilderingen. “We zijn erg trots dat ons festival ook internationaal steeds meer aan bekendheid wint”, aldus Niek Janssen, coördinator Beeldig Lommel. “Zo konden we voor deze editie rekenen op een recordaantal inschrijvingen: maar liefst 392 internationale artiesten stelden zich kandidaat. Dit bewijst dat Beeldig Lommel steeds meer erkenning krijgt binnen de internationale gemeenschap van levende beelden. Het is een mooie pluim voor het harde werk van zowel organisatie, artiesten als de meer dan 100 vrijwilligers achter het festival. Iedereen staat te popelen om er een schitterende editie van te maken!”

Dit jaar verwelkomen de organisatoren artiesten uit België, Nederland, Spanje, Portugal, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Schotland, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Tsjechië, Slowakije, Polen, Wit-Rusland, Angola, Kaapverdië, Turkije, Brazilië, Argentinië, Filipijnen, Canada en de Verenigde Staten.

Kinderzone in het Burgemeesterspark

Het Burgemeesterspark, gelegen tegenover de Sint-Pietersbandenkerk, wordt omgevormd tot een prachtig kinderpark. Hier zullen 26 kinderacts worden opgevoerd door kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Deze kinderen hebben een opleiding gevolgd bij de kinderwerking van Beeldig Lommel. Meer informatie op de website van het festival.