Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Hier stond ooit de 'L' op een rotonde

Hier stond ooit de 'L' op een rotonde
Foto Jan Buyens

Het lijkt wel alsof het al een eeuwigheid geleden is, maar amper een maandje geleden stond hier (foto boven en eerste drie onder) nog de overbekende 'L' op de al even beruchte rotonde. De 'L' is dus weg (die wordt later ergens aan de zijkant terug geplaatst) en ook de rotonde is verdwenen. En aan één zijde is zelfs de nieuwe weg al aangelegd.

Tijdens de laatste fase van de werken hier vernieuwt de aannemer de noordelijke kant van het kruispunt Ringlaan (N71) met de Gerard Mercatorstraat. Verkeer komende uit de richting van Mol kan hier opnieuw rechtsaf naar het Kristalpark rijden. Verkeer dat het Kristalpark verlaat, zal dat tot het einde van de werken moeten doen via de tijdelijke verkeerslichten aan de E. Anseelestraat.
Het einde van de werken is voorzien in de loop van mei, en slimme verkeerslichten zullen dan alle kruisende verkeersbewegingen regelen.

En ook even aandacht voor die andere grote werken, nl. aan de Rondweg, waar momenteel de oversteek van de Leopoldlaan naar de Norbert Neeckxlaan wordt aangelegd. Ook hier zijn de werken al redelijk gevorderd... Foto's onderaan.