Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Heide-Heuvel fleurt op dankzij twee prachtige street art kunstwerken

Lommels kunstenaar/tekenaar Bart Proost en Han Coussement (uit Gent) brachten respectievelijk en in geheel eigen stijl een mural aan op parochiezaal Heide-Heuvel en op Basisschool Den Heuvel. Het wijkteam van Heide-Heuvel koos het ontwerp en de kinderen van de school hielpen met schilderen. Over een kleurrijk gehucht gesproken! 

Elk jaar fleurt Stad Lommel één gehucht op met een street art project. Na Lommel-centrum en Kerkhoven was nu Heide-Heuvel aan de beurt! Een wijkteam koos op welke locatie de kunstwerken worden aangebracht en welke artiest het ontwerp zal maken. Het enige wat vaststaat: het ontwerp ademt Lommel! 

Prachtige natuur op de muur 

Als kunstenaar en inwoner van Heide-Heuvel was de zoektocht naar het DNA van Lommel niet moeilijk voor Bart Proost (foto boven). “Mijn ontwerp is gebaseerd op de Heuvelse Heide, een prachtig natuurgebied waar ik graag met het gezin ga wandelen. Omdat de mural op een ontmoetingscentrum voor jong en oud staat, wilde ik vooral een gezinsvriendelijke, vrolijke en sfeerrijke mural maken. Als je goed kijkt, kan je de 'big 5 van Bosland' spotten: het everzwijn, de vos, de ree, de uil en... de wolf!” 

Helpende handjes 

Han Coussement
heeft voor zijn zoektocht naar het DNA van Lommel enthousiaste helpers ingeschakeld. “Ik heb elke klas van basisschool Den Heuvel een wergwerpcamera gegeven met de opdracht om mij hun buurt en omgeving te tonen door hun ogen. Op basis van deze foto’s maak ik dan het ontwerp voor de mural. Enorm inspirerend! Als kers op de taart mochten de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar helpen bij het schilderen van de mural.”