Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Heerlijke kerstmaaltijd én een pluim bij Sint Vincentius

Heerlijke kerstmaaltijd én een pluim bij Sint Vincentius

Sint Vincentius is al jarenlang in de weer om diegenen die het iets minder goed hebben in onze maatschappij toch op zijn minst van eten te voorzien. Met een hele reeks vrijwiliigers zorgen ze daar telkens voor, dankzij de steun van de Voedselbank en ook meerdere plaatselijke grootwarenhuizen.

Maar vandaag konden hun 'klanten' (een 700-tal, een 220-tal gezinnen) terecht voor een heuse kerstmaaltijd, volledig gratis en met een warm hart geschonken door Gunter van het Tuincafé. Met vier personeelsleden zijn ze daar een achttal uur bezig geweest om al deze heerlijke maaltijden klaar te maken: puree met varkensgebraad, erwtjes en worteltjes, soep én een dessert. En daar bovenop was er ook nog fruitsap voorzien én alcoholvrije wijn voor alle volwassenen. Ere wie ere toekomt hier, zouden we zo zeggen!

Een Pluim voor Sint Vincentius

En ook Samen/Vooruit was deze actie niet ontgaan, en daarom hadden ze ook vandaag een Pluim voor de Sint Vincentiumsvereniging.

Samen/Vooruit gaf de afgelopen twee jaren al heel wat pluimen aan Lommelaars die een bijzondere prestatie leverden. Omdat Sint Vincentius er op 24 december voor zorgde dat alle gezinnen in Lommel een lekkere en warme kerstmaaltijd konden ontvangen, was hun laatste pluim dit jaar voor hen.

Voorzitter Danny Huijsmans: “Een heel jaar door zijn we in de weer met het verzamelen van voedsel en drankjes die we dan bedelen aan heel wat Lommelse gezinnen. Vandaag is uiteraard een bijzondere dag. Kerstavond staat immers in het teken van een heerlijke warme maaltijd en daarom zijn we zo blij dat we vandaag daaraan ons steentje kunnen bijdragen.”