Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

1.500 kilo zand in glasatelier van GlazenHuis

1.500 kilo zand in glasatelier van GlazenHuis
Foto Katrien Grevendonck


Op 25, 26 en 27 augustus krijgt GlazenHuis een heus Pop-up zandstrand in het glasatelier ...
Tijdens het laatste vakantieweekend wordt het ambachtelijk glasatelier van GlazenHuis traditiegetrouw omgebouwd tot een heus zandstrand. 1.500 kilo zand wordt ter gelegenheid van Glasbeach volledig verspreid over de vloer van het atelier … Zonnen kan je er niet, maar in de strandstoelen voor de glasovens waan je je in no time op een tropische vakantiebestemming!

Workshops voor alle leeftijden: jouw hand- of voetafdruk in glas
Gedurende 3 dagen kunnen kinderen en volwassenen hun hand- of voetafdruk laten verglazen voor € 5. Glasbeach start op vrijdagmiddag 25 augustus en eindigt op zondagnamiddag 27 augustus om 17 uur. Hoe de workshop precies in zijn werk gaat? Je maakt met je blote hand of voet een afdruk in het zand en laat deze met vloeibaar glas opvullen door één van onze glasblazers. Het glas heeft maar liefst een temperatuur van 1200 graden … Een oogverblindend zicht! De online inschrijvingen zijn intussen volledig volzet, maar er zijn nog enkele plaatsjes vrij als je je ter plaatse komt inschrijven bij GlazenHuis.

Vrije toegang GlazenHuis met gratis rondleidingen
Op de laatste dag van Glasbeach, zondag, kan je de tentoonstelling ‘The Holy Grail’ gratis bezoeken. En als extraatje worden er gratis rondleidingen met gids georganiseerd! Afspraak om 11, 14 en 16 uur bij GlazenHuis / Toerisme (Dorp 14, Lommel). Inschrijven is niet nodig.

Zondag viert heel Lommel ‘Bal Final’
Zondag is het feest in het stasdcentrum van Lommel! Want dan vieren we Bal Final; een stadsfestival voor het hele gezin. Een mix van straat- en circustheater, zand, glas, humor, kinderanimatie, workshops, kunst, muziek en een Mini-Supermarkt. De acts kan je doorlopend tussen 13.30 en 17.30 uur bekijken. Meer info hierover op de website van Lommel Leeft.