Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Glasmarkt, Velofest, Herfstkoopjes én Teutenmarkt

Glasmarkt, Velofest, Herfstkoopjes én Teutenmarkt
Foto Katrien Grevendonck

Het belooft een bijzonder drukke zondag te worden in ons Lommels stadscentrum, want maar liefst vier evenementen vinden dan plaats... En het weer gaat deze keer normaliter géén spelbreker zijn, want er wordt heerlijk zonnig weer voorspeld!

Glasmarkt met meer dan 60 internationale glaskunstenaars
Zondag vindt de 9de editie van de gratis Lommelse Glasmarkt plaats, van 10 tot 17 uur. Een 50 à 60-tal internationale glaskunstenaars tonen er hun glastechnieken. Van fusing, glas-in-lood, brand-schilderen, glaskralen, Tiffany tot églomisé … Ook GlazenHuis zal glaskunstwerken uit eigen glasatelier als koopjes aanbieden. “Elk jaar zien we de opkomst van Glasmarkt bezoekers groter worden. We hopen weer veel glasliefhebbers te mogen verwelkomen op deze herziene Glasmarkt datum.” zegt schepen van Toerisme en GlazenHuis Karel Wieërs.

Nieuwe locatie én mobiele glasoven
Na 8 edities op het Kerkplein van de Sint-Pietersbandenkerk te hebben vertoefd, verhuist de markt nu naar het midden van het centrum. Tussen het Dorpsplein en De Vryheyt zullen de glaskraampjes uitgestald staan.
Ook kan u terecht voor een mobliele glasoven met demonstraties en workshops voor gropot en klein.

Bezoek GlazenHuis met glasatelier en tentoonstellingen
Nog meer glas vind je bij glasmuseum GlazenHuis, vlak langs de Glasmarkt. Hier kan je gratis de kunstgalerij bezichtigen met exclusieve kunstwerken van internationale artiesten, allemaal gemaakt in het glasatelier van GlazenHuis. De lopende tentoonstelling kan betalend bezocht worden. Vanuit het museum kan je binnenkijken in het ambachtelijk glasatelier en de iconische glazen toren beklimmen voor een uitzicht over het stadscentrum. Tip! Volg deze zondag een workshop glasgieten. Inschrijven kan nog via de website: glazenhuis.be/workshops/.
Meer informatie op de website.

Vélofest, herfstkoopjes en Teutenmarkt
Er is deze zondag nog meer te doen in het stadscentrum van Lommel. Fietsfestival Vélofest, de herfstkoopjes in de Kerkstraat en de antiek- en brocantemarkt de Teutenmarkt.

Vélofest

Op het Hertog Janplein kan je van 13 tot 17 uur terecht voor een heus fietsspektakel. Op autoloze zondag zijn fietsers koning! Het ideale moment om fietsen te testen, workshops te volgen en te komen kijken naar een BMX-show van Get Insane. Je kan je fiets laten labelen of een weesfiets kopen tijdens de veiling om 15 uur. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen er leren fietsen en voor senioren is er een fietsbehendigheidsparcours. Eerder fan van iets geks. Dan is fietsen op een eenwieler, een hoge bi fiets of salto's in de lucht in een looping van 7 meter hoog iets voor jou. Spanning en sensatie gegarandeerd! Het wordt een heus fietsfestival!