Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Glaskunst uit Lommelse collectie op postzegels

Vandaag lanceerde Bpost met trots de collectie postzegels voor 2024, waarbij de schijnwerpers gericht zijn op Belgische geschiedenis en innovatie. Onder de thema's van dit jaar bevindt zich een bijzondere reeks gewijd aan 'verrassende glaskunst', met twee opvallende glaskunstwerken uit de collectie van GlazenHuis en Stad Lommel.

De twee geselecteerde glaskunstwerken zijn één werk uit van een Belgische kunstenaar Anna Torfs en één internationale kunstenaar Vladimir Zbynovsky. Deze unieke postzegels zijn niet alleen een eerbetoon aan de rijke Belgische geschiedenis, maar ook aan de verbluffende innovaties op het gebied van glaskunst. Wat deze zegels extra speciaal maakt, is het verrassende kleureffect dat optreedt wanneer er een transparant vel op wordt gelegd. Een ware ode aan de transformatieve kracht van glas.

Karel Wieërs, schepen van GlazenHuis, deelt zijn enthousiasme: "We zijn vereerd dat de glascollectie van GlazenHuis een prominente plaats heeft gekregen in de Belgische postzegelcollectie van 2024. Het is een erkenning van de artistieke diversiteit en innovatie die onze stad te bieden heeft."

De postzegels van het GlazenHuis zullen op zaterdag 20 januari 2024, samen met 3 andere reeksen (Belgische iconische motoren, Muziekkiosken en Belgische uitvinders: Leo Baekeland), door bpost in voorverkoop aangeboden worden aan het publiek in een tijdelijk postkantoor in Charleroi.

Vanaf maandag 22 januari 2024 zullen deze 4 reeksen nieuwe postzegels te koop zijn bij bpost Philately & Stamps Printing(zie op hun website de e-shop). Deze postzegels zullen waarschijnlijk, zoals ook de voorbije jaren, niet verkrijgbaar zijn in het gewone postkantoor. 

De 2 postzegels van het GlazenHuis zijn alleen verkrijgbaar samen met de 3 postzegels van het Glasmuseum van Charleroi in een vel van 5 postzegels. 

Verder zal bpost op 4 andere momenten in 2024 opnieuw telkens 3 of 4 nieuwe reeksen, overeenkomstig het programma van 2024, te koop aanbieden.