Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

G-voetbalkamp

G-voetbalkamp

We ontvingen een fijn verslag én een leuke video van het afgelopen G-voetbalkamp in Geel... met Lommel SK en St-Dimpna.

Het G-voetbalkamp is een joint-venture tussen St-Dimpna Geel en Lommel SK voor kinderen met een beperking. De organisatoren doen dit al drie jaar samen en zij blijven groeien. Het is een kamp voor leden van Lommel SK en St-Dimpna Geel en niet aangesloten spelers die van voetbal willen proeven.
En wie was er (uiteraard) aanwezig als scheidsrechter? Inderdaad: 'onze' Henri Cuypers!

Het verslag van Karl van Ingelgom:

...In het weekend nog bibberend gekeken naar verschillende weerberichten...
zouden wij goed weer krijgen op ons G-voetbalkamp dat begon op 7 en eindigt op 10 augustus. En ja hoor: het ging tamelijk goed weer worden, soms ietsjes frisser, maar de korte broekjes werden alvast aangedaan .

De 35 spelers werden in groepen verdeeld volgens hun niveau met daarbij een tweetal begeleiders.
Maandag 7 augustus zijn wij gestart en we begonnen elke voormiddag met voetbaltrainingen gegeven door regionale trainers, G-trainers, nationale trainers en zelfs trainers van eerste ploegen. Daarbovenop kwam er af en toe een techniek- en stabiliteitstrainer om de spelers even te 'kneden'. In de namiddag werden voetbalgerelateerde spelletjes gedaan, en een springkasteel stond er ook te pronken.
Af en toe 'door de vermoeidheid' vielen er gekwetsten, maar opgeven dat staat niet in hun woordenboek. Het kamp sluit de laatste dag ook altijd af met een uitstap en als het even kan steeds met een groot voetbalstadion erbij. Zo gingen we vorig jaar naar PSV en twee jaar geleden naar FC Antwerp. Dit jaar gaan wij (vandaag...) voetgolfen in Eksel en aansluitend naar het stadion van KRC Genk. Ook wordt er ieder jaar afgesloten met een hotdogske of pannekoeken en als kers op de taart krijgen ze een goed gevulde goodiebag.

Maar zonder hulp kunnen wij dit voetbalkamp niet realiseren... Eerst en vooral is er het organiserend team Elisa en Marc van St Dimpna en Marc en Frank van Lommel SK. Deze vier gedreven personen is nooit iets teveel  in tijd of kilometers rijden: zij doen het voor de glimlach van onze voetballers. Ook  veel dank aan St-Dimpna waar we het voetbalkamp mogen beleven. Alle begeleiders en trainers die hun tijd hierin steken, voor vier dagen of één dag, de keukendames die elke keer een heerlijk menuutje klaarmaken, waarvoor de spelers menigmaal aan het loketje aanschuiven. Dank ook aan alle personen die op één of ander manier een steentje bijdragen, de vele mensen uit bedrijven - winkels - drankenhandel - frituren, noem maar op, en ook NIKE die ons elk jaar steunt.  Zelfs uit het verre West Vlaanderen (Oostende en omstreken) krijgen wij steun: BEDANKT aan allen die hieraan meewerken.

Hebben wij iemand vergeten... sorry maar ook bedankt.
Mensen, sponsors noteer maar alvast:  we'll be back next year!