Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Expo Stig De Block in CC De Adelberg geopend

Expo Stig De Block in CC De Adelberg geopend

Vanavond opende in CC De Adelberg onder erg ruime belangstelling een bijzondere tentoonstelling van de Antwerpse fotograaf Stig De Block. 'BACK TO BACK Chromatics' is een vervolg op zijn debuut expo die een intiem portret schetst van de unieke Lowrider gemeenschap in de buitenwijken van Los Angeles. Deze nieuwe tentoonstelling toont ongepubliceerd werk en is een kennismaking met zijn eerste digitale schilderijen.

Na een welkomstwoord en enige duiding door curator Manu Bloemen kreeg het talrijke publiek ook nog de nodige info door schepen Peter Vanderkrieken en Stig De Block 'himself'. Tevens kon het publiek kennismaken met een bijzondere docu (ook van Stig...) over de Lowrider gemeenschap.

Dat Stig De Block ondertussen ook achter de lens staat voor grote namen als Dries Van Noten, Louis Vuitton en Armani, onderstreept enkel zijn immense talent. Hij verweeft zijn commerciële shoots moeiteloos met artistiek hoogstaand werk. Zijn werk reisde ondertussen al van Antwerpen over Londen en Amsterdam (om er maar enkele te noemen).

Manu Bloemen cureert hiermee zijn vierde tentoonstelling in opdracht van CC De Adelberg en met Stig De Block voegt hij een mooie en bijzondere naam toe aan zijn curatorschap voor Galerij CCDA.  

De tentoonstelling is geopend van donderdag 18 april tot en met zondag 19 mei ’24 in Galerij CCDA Lommel en is gratis te bezichtigen. Voor meer info, een interview én voor de openingsuren kan je terecht op de website van het Cultuurcentrum.