Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Essers opent nieuwe site

Essers opent nieuwe site
Foto Jan Buyens - eerste spadesteek 22 maart 2022

Op Kristalpark heeft het logistiek bedrijf H.Essers een nieuwe site geopend, amper iets meer dan een jaar na de eerste spadesteek in maart 2022 (foto). De site bestaat onder andere uit grote magazijnen waar de chemische bedrijven Evonik en Givaudan alvast hun goederen bewaren. Het gaat dan om gevaarlijke goederen die goed beschermd en gecompartimenteerd moeten worden, zoals ontvlambare en vloeibare producten. De investering bedraagt 85 miljoen euro en is goed voor 400 nieuwe jobs.

"De site bestaat uit een vloer waarop goederen kunnen gelost en geladen worden en een magazijn ingedeeld in compartimenten. Momenteel hebben we 2 klanten, Evonik en Givaudan, maar het is de bedoeling dat we zullen groeien samen met onze bestaande en nieuwe klanten", vertelt Peter Vanstraelen, operations manager bij H.Essers. Hij is ook verantwoordelijk voor de nieuwe site in Lommel.

160.000 vierkante meter
"De goederen van Evonik en Givaudan zaten eerst verspreid over verschillende locaties, nu is dat onder één dak in ons nieuwe magazijn in Lommel", vult Andy Peremans aan, business unit manager bij H.Essers. "De site zal op termijn 160.000 vierkante meter groot zijn en zo'n 400 mensen zullen er aan de slag kunnen."

De hoofdzetel van H.Essers is gevestigd in Genk, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in België in Wilrijk, Gent en Zemst. Nu opent er dus een nieuwe vestiging in Lommel, maar waarom nu juist daar? "Lommel is centraal gelegen in Europa. Via Mol en Geel is Antwerpen makkelijk te bereiken en het is ook dicht bij Eindhoven. Voor Limburgers lijkt het misschien een uithoek, maar het is goed gelegen."

Bron vrt - artikel